Jordbær

Pakning/vægt: 1 stk
Category:

Jordbær

Pakning/vægt: 1 stk
Category:

Beskrivelse

Havejordbærret (Fragaria x ananassa) er kendetegnet ved den danske sommer. Men jordbær stammer oprindeligt fra Amerika. De jordbær vi spiser idag, er blevet til ved en tilfældig krydsning i 1800-tallet af to sorter - en østamerikanske art Fragaria virginiana og den oprindeligt chilenske Fragaria chilensis.

Krydsningen af de to sorter, den store fasate chilenske og den frodige og sygdomsresistente østamerikanske, blev en kømpe success - og mange sorter er sidenhen blevet fremavlet.

I Danmark modner jordbær fra midten af juni til starten af august, afhængigt af sort, men man kan producere jordbær i drivhus hele året. Hele 6650 ton jordbær produceres årligt alene i Danmark.

Ingrediensliste

Jordbær

Allergener

Ikke oplyst af producent / information ikke tilgængelig

Energifordeling i procent

Herunder kan du se hvordan energien i Jordbær er fordelt på fedt, kulhydrat, fiber, protein og alkohol.

  • Kalorier fra fedt 50% 50%
  • Kalorier fra kulhydrat 50% 50%
  • Kalorier fra protein 50% 50%
  • Kalorier fra fibre 50% 50%
  • Kalorier fra alkohol 50% 50%

Næringsindhold

Herunder kan du se kaloriertabellen for Jordbær.

Næringsindhold pr. 100 gram  
Energi i kilojoule162 kJ
Energi i kilokalorier38 kcal
Fedt0.6 gram
- heraf mættede fedtsyrer0 gram
Kulhydrat6.9 gram
- heraf sukkerarter0 gram
Kostfibre1.5 gram
Protein0.7 gram
Salt0 gram
Alkohol0 gram

Ofte stillede spørgsmål

Hvor mange kalorier er der i

Indhold loades

Hvor meget fedt er der i

Indhold loades

Hvor meget kulhydrat er der i

Indhold loades

Hvor mange kostfibre er der i

Indhold loades

Hvor meget protein er der i

Indhold loades

Hvad er kaloriefordelingen i

Indhold loades

Hvilke ingredienser er der i

Indhold loades