Jordbær
Havejordbærret (Fragaria x ananassa) er kendetegnet ved den danske sommer. Men jordbær stammer oprindeligt fra Amerika. De jordbær vi spiser idag, er blevet til ved en tilfældig krydsning i 1800-tallet af to sorter - en østamerikanske art Fragaria virginiana og den oprindeligt chilenske Fragaria chilensis.
Krydsningen af de to sorter, den store fasate chilenske og den frodige og sygdomsresistente østamerikanske, blev en kømpe success - og mange sorter er sidenhen blevet fremavlet.
I Danmark modner jordbær fra midten af juni til starten af august, afhængigt af sort, men man kan producere jordbær i drivhus hele året. Hele 6650 ton jordbær produceres årligt alene i Danmark.
Se andre produkter som også er:
Allergener
Ingrediensliste
Jordbær
Næringsdeklaration
Energi i kJ
Energi i Kcal
Fedt
– heraf mættede fedtsyrer
Kulhydrat
– heraf sukkerarter
Kostfibre
Protein
Salt
Alkohol
Energifordeling
- Kalorier fra fedt 50%
- Kalorier fra kulhydrat 50%
- Kalorier fra fibre 50%
- Kalorier fra protein 50%
- Kalorier fra alkohol 50%
Faq
Hvor mange kalorier er der i
Indhold loades
Hvor meget fedt er der i
Indhold loades
Hvor meget kulhydrat er der i
Indhold loades
Hvor mange kostfibre er der i
Indhold loades
Hvor meget protein er der i
Indhold loades
Hvad er kaloriefordelingen i
Indhold loades
Hvilke ingredienser er der i
Indhold loades