Artikel - McDonald's lancerer Sundae Deluxe Is A La Mande

Sundae Deluxe Is à l’amande er tilbage på McDonald’s menuen!

Er det blasfemi eller genialt? Hvordan har McDonald’s udfordret en dansk tradition?

Ingen jul uden risalamande, sådan har det været i snart 120 år i Danmark. Omkring år 1900 begyndte borgerlige køkkener at servere risengrød med kirsebærsauce istedet for risengrød ved juletid. Dog var det først i rationerings tiden og efter 2. verdenskrig, hvor ris og kanel var en mangelvare, at husmødre begyndte at spæde risengrøden op med flødeskum.

Det lader til at denne Sundae Deluxe Is à l’amande fra McDonald’s er kommet for at blive som julesæson produkt. I al fald er den tilbage på menuen i en opdateret 2020 version. 

Fra torsdag d. 21/11-2019, har danskere kunne smage McDonald’s livtag på den danske tradition risalamande. For der lancerede McDonald’s deres risalamande is i en ny version af deres Sundae. De kalder deres nye juleklassiker: Sundae Deluxe Is à l’amande.

“Der er selvfølgelig en del ikoniske produkter på vores menu, når vi er McDonald’s. Derudover udvikler vi løbende danske produkter i tråd med danskernes præferencer og ønsker. For mig er det ikke jul uden risalamande, og sådan er der mange danskere, der har det. Man kan få traditionel ris ala mande mange steder. Når vi lancerer en udgave, er det selvfølgelig med et McDonaldsk glimt i øjet. Vi håber, at vi med vores kolde take på alle danskeres yndlingsjuledessert kan gøre vores til, at så mange som muligt kommer i julestemning”, udtalte Marie Halmø Hürdum, marketingdirektør, McDonald’s Danmark.

Men hvor er risen?

Hvis du forventer at din Is à l’amande er lavet på risengrød bliver du slemt skuffet. For der er ikke det mindste korn ris i. Den nye Sundae Deluxe består nemlig af klassisk sundae-is toppet med kirsebærsauce, hakkede mandler og flødeskum.

Som et marketing stunt er det yderst kløgtigt. For hvem tør pille ved en af vores allerhelligste julespiser? McDonald’s selvfølgelig.

Jeg spår at der bliver langet rigtig mange Sundae Deluxe Is à l’amande julen over og helt frem til d. 20 januar hvor den bliver pillet af menuen igen.

Klik her for at se kalorier og næringsindhold for Sundae Deluxe Is à l’amande.