Kalorietabel? Gratis!

Hvadimad.dk har afsæt i madprocenter.dk. Mit gamle, nu skrinlagte website, som dengang i 2002 var det første og eneste af i slags i Danmark!

Siden er der kommet mange gratis websites til som på hver deres måde prøver at oplyse omkring næringsindhold, energifordeling og kalorier.

Formålet med hvadimad.dk er dog stadig det samme. At være en gratis kalorietabel. At tilbyde dig, forbrugeren, en kalorietabel, en gennemsigtighed og et hurtigt overblik over næringsindhold, kalorier, energifordeling, allergener og ingredienser i fødevarer tilgængelige på det danske fødevaremarked.

Og det endda opdelt således at du også kan sortere fødevarerne efter producent (Kohberg, McDonalds, Naturli’ og så videre), mærkningsordning og kategori (for eksempel rugbrød, burger, saucer med flere).

 

Hvad er en kalorietabel?

I bund og grund er det en samlet liste over fødevarers indhold. Et indeks hvor du kan finde information om næringsindhold, energifordeling, kalorier i en lang række fødevarer.

På hvadimad.dk tilføjes disse informationer manuelt og data indhentes fra producenterne selv.

Tallene der oplyses kan i nogle tilfælde være cirka tal og afhængig af produkt oplyses næringsindhold pr. 100 gram eller pr. portion.

 

Hvilke fødevarer er der i denne kalorietabel?

Først og fremmeste er det produkter fra mere eller mindre kendte producenter. F.eks. Kohberg, McDonalds, Slagter Lampe, Karen Volf, Ferrero, Schulstad, Tulip og så videre.

Her på sitet kan du finde en kalorietabel for alt fra Riskiks, Spegepølse, Æg, Gulerod til Burger og meget mere.

Der bliver dagligt tilføjet nye varer, målet er at du skal kunne bruge den på farten, som en del af undervisning eller når du skal planlægge en indkøbstur.

Hvis du ikke kan vente, så søg efter en fødevare herunder.

 

Mangler dine eller din virksomheds produkter?

Ingen producent er for lille. Ønsker at dine eller din virksomheds produkter skal på listen så tøv ikke med at kontakt mig på hej@hvadimad.dk

For at produkterne kan blive tilføjet med en kalorietabel har jeg behov for brandnavn, produktnavn, produktbeskrivelse, pakning/vægt, næringsinformationer pr. 100 gram eller pr. portion, allergenliste, ingrediensliste samt hvilke fødevaremærker produkterne er tildelt.

 

Hvilke produkter med kalorietabel er de nyest tilføjede?

Listen af produkter udvides næsten på daglig basis. Herunder kan du se de 5 senest tilføjede produkter.

 

Hvad kan du bruge en kalorietabel til?

Du kan bruge informationer om kalorier, næringsindhold og energifordeling både hvis du vil tabe dig, holde din vægt eller tage på. Begrænsningerne sætter du. Om du har brug for færre kalorier, ekstra kalorier er op til dig og hvad kroppen har brug for.

Efterhånden som flere varer tilføjes vil det også blive lettere for dig at få overblik over hvilke vegetariske, veganske, økologiske fødevarer der er tilgængelige i Danmark.

Varerne der tilføjes til hvadimad.dk får tildelte flere datasæt du på sigt vil kunne filtrere dem på. Allerede i dag kan du se hvilke fødevarer på sitet der er i en bestemt mærkningsordning. Om det er MSC, Fuldkorns-mærket, Økologisk. Du kan også opdele dem efter producent, således kan du vælge at føde vist fødevarer fra en bestem producent eller et bestemt brand.

 

Kalorietabel – hvordan kan den være gratis?

Hvadimad.dk er gratis for dig som forbruger at benytte, dog kræver det på penge og mange mandetimer at udvikle og vedligeholde. Derfor vil du se en begrænset mængde bannerreklamer, men også “affiliate” links på nogen af fødevarerne. Det betyder at hvadimad.dk får en lille procentdel af et eventuelt køb du foretager efter at have klikket dig videre til et af de websites hvadimad.dk er affiliate partner hos. Det er f.eks. Helsam, Helsehelse, Helseriet, Bagesten, Eriksminde Gaardbutik, Danish Granola Company med flere.

 

Hvilke andre websites er også relevante for dig?

Da hvadimad.dk, som kalorietabel, endnu ikke har nået sit fulde potentiale og kan tilbyde dig indsigt kalorier, næringsindhold og energifordeling i tusinder af fødevarer, så kan du måske supplere op med nogle af nedenstående website:

 

Kalorietabel – FAQ.

Hvad er et kalorietabel?

En kalorietabel er en samlet liste/et indeks over kalorier i fødevarer.

Hvad kan du bruge en kalorietabel til?

En kalorietabel kan bruges som en hjælp til hvis du skal tabe dig, opretholde en bestemt vægt eller tage på.

Hvilken information kan du finde i hvadimad.dk’s kalorietabel?

På hvadimad.dk kan du finde en komplet næringstabel, en udregning af energifordeling samt information om allergener og ingredienser i en lang række fødevarer.

Hvordan kan jeg filtrere varerne på hvadimad.dk?

Det er i dag muligt at få vist varer efter producent, fødevarekategori samt hvilken fødevaremærkningsordning varen er tilknyttet.